Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van België

door Tim Koenders
Max Verstappen Hungaroring

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT3 & de kwalificatie voor de Grand Prix van België, met onder andere een dominante Verstappen en opnieuw een goede Williams in België.

Hero

Max Verstappen

De eerste naam aan deze kant van de lijst is natuurlijk Max Verstappen. De Nederlander wist dat hij achteraan moest starten maar ging er toch nog voor zitten. In de tweede vrije training was het gat naar de rest van het veld groot. Tijdens VT3 kon alleen Pérez zich meten aan de Nederlander. Tijdens de kwalificatie domineerde Verstappen opnieuw. Met slechts één run in Q3 wist hij met een ruime voorsprong de snelste tijd te pakken.

Alpine

Alpine zal zeer tevreden terugkijken op de kwalificatie. Doordat Verstappen en Leclerc naar achteren worden gezet liggen er kansen voor de teams in het middenveld. De verwachting was dat Mercedes een goed weekend tegemoet zou gaan. Alpine dacht hier duidelijk anders over door achter de twee topteams te kwalificeren. Met beide auto’s versloegen ze Mercedes en dus verdienen ze een plek in deze lijst.

Alexander Albon

Net als Verstappen reed ook Albon een geweldige kwalificatie. Vorig jaar stuntte George Russell in de Williams en dit jaar laat de Thai zien ook iets extra’s te hebben. In de Williams kwalificeerde hij zich als negende, hij mag zelfs nog een aantal plaatsen opschuiven op de startgrid. Hopelijk presteert de Williams in de race net zo goed als in de kwalificatie.

Zero

Yuki Tsunoda

De grootste tegenvaller van de dag was toch wel Yuki Tsunoda. De AlphaTauri is misschien niet zo goed als die van de afgelopen seizoenen maar meer dan een negentiende plek had er toch wel ingezeten. De Japanner blokkeerde in zijn laatste ronde waardoor hij slechts één echte ronde reed in de kwalificatie. Teamgenoot Gasly reed een stuk beter, hij noteerde een twaalfde tijd.

Ferrari

Ferrari verdient toch een plek aan deze kant van de lijst maar niet door het resultaat. Charles Leclerc werd in Q3 naar buiten gestuurd op verkeerde banden. De Monegask was amper buiten en vroeg zich af wat er met de banden was. Waar Leclerc op een nieuw en gratis setje zachte banden had kunnen rijden heeft Ferrari dit niet gedaan. Voor het resultaat maakte het niet veel uit maar het team heeft geen goede indruk achtergelaten op de fans die gekeken hebben.

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben ons niet goed voorbereid

Lees ook: Buitengewone kwalificatie voor Alpine

Lees ook: Mick Schumacher: Verrassing dat we in Q2 stonden

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden