Ho-Pin Tung preview GP Emilia Romagna

door Julia Onclin
HoPinTung

Aankomend weekend komt de Formule 1 voor het eerst sinds 2006 weer officieel in actie op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Voor Grand Prix Radio blikt Ho-Pin Tung vooruit op de Grand Prix van Emilia Romagna. 

"Als we Imola zeggen, denken we natuurlijk altijd terug aan 1994, aan de verschrikkelijke ongevallen waarbij Ronald Ratzenberger en Ayrton Senna het leven lieten. Het circuit is daarna aangepast, veiliger gemaakt en tot op de dag van vandaag eigenlijk bijna onveranderd."

"Het is een lekker typisch ouderwets circuit: smal, snelle bochten, heel veel hoogteverschil, muren dicht langs de baan en natuurlijk ook grindbakken. Het is behoorlijk hobbelig en het is belangrijk dat de auto goed over de vele kerbstones gaat. De juiste afstelling vinden zal een extra uitdaging worden. Op Imola zal er namelijk op vrijdag niet gereden worden en staat er op zaterdag slechts één vrije training van anderhalf uur op de planning voor de kwalificatie plaatsvindt."

"Pirelli neemt deze keer een versie zachtere banden mee in vergelijking met de vorige race op Portimao. Dat zal zeker wat gaan helpen met de warm up van de banden. Ik denk persoonlijk dat Max Verstappen uitkijkt naar Imola. Het is een baan waar hij in het verleden hele speciale dingen heeft laten zien in de Formule 3. En hij gaat dus ongetwijfeld met veel vertrouwen naar San Marino. Dat er twee vrije trainingen minder zijn, zal in zijn voordeel werken. Ik denk persoonlijk dat van de circuits die dit jaar nog op de kalender staan, Imola de Red Bull-auto relatief gezien het beste zal liggen. In het competitieve middenveld denk ik dat Esteban Ocon dit weekend met zijn Renault sterk voor de dag zal komen."

De volledige audio-update van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Emilia Romagna

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen