Ho-Pin Tung zet in op GP-zege Red Bull Racing in Monaco

AP-1VSGF4D9W2111_news

Analist Ho-Pin Tung van Grand Prix Radio zet in op een zege voor Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Monaco, komende zondag. De winnaar van de 24 uur van Le Mans in 2017 en voormalig testrijder bij Renault denkt ook dat Haas voor een verrassing kan zorgen.

"Iedereen verwacht dat Mercedes opnieuw dominant zal zijn en dat baseren ze op de performance in sector drie in Barcelona. Het klopt dat het daar voor een groot deel draait om mechanische grip, maar afgezien van de chicane is het in Monaco een stuk krapper en langzamer", zegt Tung, die daarom Red Bull tipt voor de hoogste trede van het ereschavot.

Kortere wielbasis

"Ze hebben bij het ontwerp van de auto wederom gekozen voor iets wat hen enorm gaat helpen in Monaco. Ze hebben namelijk de kortste wielbasis van alle teams. Dat is op een bochtig en langzaam stratencircuit een groot voordeel. Vergeet ook niet, het zijn de langzame bochten waarin je relatief gezien de meeste tijdwinst pakt."

Daarnaast denkt Tung dat Haas voor een verrassing kan zorgen en het Ferrari moeilijk kan maken. "Bij de rode brigade hebben ze het duidelijk nog niet goed voor elkaar. De auto lijkt niet snel genoeg en ze krijgen de banden niet goed aan het werk zoals verwacht. En hoewel het achteraf altijd makkelijk praten is, maken ze strategisch niet de juiste beslissingen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden