Honda-baas heeft geen leedvermaak om situatie McLaren

AP-1UVU8741D2111_news

Honda kent geen enkele vorm van leedvermaak over de situatie bij McLaren. De formatie uit Woking is gaandeweg het seizoen teruggevallen tot een van de langzaamste teams op de grid. Voor de Japanse motorfabrikant, die de afgelopen drie seizoenen krachtbronnen leverde aan McLaren, geen reden voor hoongelach.

McLaren haalde de afgelopen jaren flink uit naar Honda. De Japanse formatie zou de belangrijkste oorzaak zijn van de slechte prestaties van het team, zo werd door coureurs en bestuurders regelmatig gezegd.

Een jaar later blijkt niets minder waar. McLaren rijdt in de achterhoede, terwijl Toro Rosso - het team dat dit seizoen gebruik maakt van Honda-motoren - de weg naar boven heeft gevonden. Volgend seizoen kiest topteam Red Bull Racing zelfs voor een samenwerking met de Aziatische motorfabrikant.

"Nee, we vinden het niet leuk om te zien in welke situatie McLaren zich bevindt", zegt Honda Motorsport-baas Masashi Yamamoto tegen Motorsport.com. "Ik geloof dat het in deze sport heel moeilijk is om een compleet pakket te hebben: het chassis, de motor, het runnen van het team. Het is geen eenvoudige klus. Voor ons is het belangrijk om te zien hoe Renault en McLaren met dat soort dingen omgaan. We hebben veel geleerd van onze eigen ervaringen, maar ook van die van andere teams.”

Yamamoto vervolgt: "De afgelopen drie seizoenen waren heel erg belangrijk. We hebben drie jaar lang geleerd wat we kwijtgeraakt waren in het grote gat tussen het vertrek en de terugkeer naar de F1. Die drie jaar waarderen we heel erg. Toen we bij Toro Rosso aan de slag gingen, wisten we vanaf het begin dat het een prachtige samenwerking zou worden en dat we klaar waren voor een volgende stap: het winnen van races."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen