Honda kijkt uit naar hernieuwde samenwerking met Alonso

door Patrick Wuite
Alonso auto japan

Honda Racing Corporation-president Koji Watanabe is blij dat Honda en Fernando Alonso weer gaan samen werken vanaf 2026 als de Japanse autogigant de nieuwe motorleverancier wordt van Aston Martin.

Tussen 2015 en 2017 werkten Alonso en Honda ook al samen bij het team van McLaren, maar dat liep uit op een gigantische teleurstelling. Met Honda wilde Alonso bij McLaren weer kampioen worden, maar de V6-krachtbron van Honda kwam veel vermogen tekort ten opzichte van de dominante Mercedessen én was bijzonder onbetrouwbaar. Al snel nam frustratie de overhand en noemde de Spanjaard de krachtbron een 'GP2-motor' en dat op Honda's thuiscircuit Suzuka. Na drie jaar aanmodderen in de achterhoede gingen McLaren en Honda uit elkaar en ging het team uit Woking een samenwerking aan met Renault. 

"Het was voor iedereen binnen Honda en McLaren een hele moeilijke periode", blikt Honda-president Koji Watanabe terug op 2015-2017. "Het is misschien wel één van de meest frustrerende periodes in onze geschiedenis en daardoor strandde ook uiteindelijk de samenwerking. Maar wij zijn sterker geworden en Alonso heeft ook niet stilgezeten. Ik hoop dat we samen voor zeges en titels kunnen gaan vechten om die pijnlijke ervaring echt achter ons te laten", besluit Watanabe.

Alonso 2015 McLaren-Honda

Foto: Red Bull Content Pool (Dan Istitene/Getty Images)

Lees ook: Max Verstappen niet blij met sprintweekend in China

Lees ook: Bruno Famin: Team is absoluut niet te koop

Lees ook: Corné Klijn en Loek Hartog te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden