Hoofd aerodynamica Red Bull stapt over naar Aston Martin

SI201710010230_hires_jpeg_24bit_rgb

Dan Fallows, hoofd aerodynamica bij het team van Red Bull Racing, gaat het team verlaten. Fallows werkt al sinds 2006 voor Red Bull Racing en is sinds 2014 actief als Head of Aerodynamics. De Brit zal na het aflopen van zijn contract de overstap maken naar het team van Aston Martin, zo meldt Formula1.com

"Natuurlijk gaan we Dan (Fallows red.) missen", stelt Red Bull-teambaas Christian Horner over het vertrek van het personeelslid tijdens de persconferentie na afloop van VT1. "Hij (Dan Fallows red.) heeft een belangrijke rol gespeeld gedurende zijn tijd bij Red Bull Racing en ik wil hem bedanken voor zijn bijdrage aan het succes van het team."

Nieuwe aantrekkelijke stap

Fallows is al sinds 2006 actief voor het Formule 1-team van Red Bull. In eerste instantie was hij leider van de aerodynamica-afdeling, waar hij samen met de rest van het team bijdroeg aan de eerste overwinningen en de vier wereldtitels van Red Bull. Sinds 2014 heeft Fallows een nog belangrijkere positie binnen de renstal als Head of Aerodynamics.

Red Bull Racing heeft laten weten dat Fallows na afloop van zijn contract zal vertrekken bij het team. De Brit zal dan de overstap maken naar het team van Aston Martin waar hij de nieuwe Technical Director wordt. "We snappen dat de kans om de rol van Technical Director te gaan vervullen bij een Formule 1-team een aantrekkelijke volgende stap in zijn carrière is", beaamt Horner. Volgens hem zorgt het vertrek van Fallows voor nieuwe kansen binnen het team, waardoor het team nog meer gebruik kan maken van de talenten die het bezit.

Voorlopig nog geen vertrek

Wat betreft de timing van het vertrek stelt Horner dat Fallows voorlopig nog niet vertrekt. "Dan (Fallows red,) blijft nog wel een poos bij ons", zei Horner. "Hij is volledig gefocust op de auto van dit jaar en zal bij ons blijven tot zijn contract afloopt." Wanneer het contract van Fallows precies tot een einde komt, wilde Horner niet zeggen. De Red Bull-teambaas zei echter wel dat dat nog wel een aantal jaren zal duren.

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Turkije terug op F1-kalender

Lees ook: Sergio Pérez hoopt op nieuw Red Bull-contract in 2022

Lees ook: Hamilton bezig met Mercedes contractonderhandelingen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden