Horner: "Albon kan binnenkort op de deur van het podium kloppen"

AP-21MYVFE9N2111_news

Voor de Britse-Thai Alexander Albon is het tot nu toe een wisselvallig seizoen. Tijdens de kwalificaties wil het niet lukken, waardoor hij tijdens de race vaak een inhaalslag moet slaan. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het duidelijk dat de zaterdagen een aandachtspunt zijn voor Albon. Toch heeft de Brit er alle vertrouwen in dat Albon al snel mee zou kunnen vechten voor het podium. 

"Het zijn de zaterdagen waar hij (Albon red.) aan moet werken", zo begint Horner, in gesprek met Formula1.com. "Hopelijk kunnen we meer doen om Alex (Albon red.) te helpen. Zodra hij consistentie en vertrouwen vindt, kan hij zich beter kwalificeren. Met de racepace die hij heeft, denk ik dat het niet lang duurt voor hij op de deur van het podium klopt."

Op de zondagen, tijdens de races, doet Albon het volgens Horner erg goed. Zo heeft hij een goede pace en veel goede inhaalacties. "Hoe hij terugkwam op Silverstone was fenomenaal. Bij sommige van zijn inhaalacties, buitenom, hield je echt je adem in."

Lees ook: Nieuwe partymode-regels, die vanaf Monza ingaan, uitgelegd

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden