Horner: "Als ik Toto Wolff was zou ik mijn mond maar houden"

SI202103260669_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner zou zijn mond dicht houden met betrekking tot de flexi-wing-soap als hij Mercedes-teambaas Toto Wolff zou zijn. Dat liet de Red Bull Racing-teambaas in Bakoe weten tegenover de Britse televisiezender SkySportsF1. 

Daar waar nu voornamelijk gelet wordt op de flexibiliteit van de achtervleugels van onder andere Red Bull Racing, slaat Red Bull nu terug door aan te geven dat concurrenten als Mercedes juist in hun voorvleugel een behoorlijke flexibiliteit heeft.

Wolff is in de afgelopen weken erg kritisch geweest op de flexibele vleugels. "Ik denk dat als ik Toto (Wolff red.) was, met de voorvleugel die hij op zijn auto heeft, ik mijn mond dicht zou houden. Je opent een beerput", aldus Horner na afloop van de trainingen op vrijdag.

"Daarom zijn er tests en dat zijn strenge tests om er zeker van te zijn dat de auto's volgens de regels ontworpen zijn. Als je één kant van de auto eruit pikt, moet je ook naar de andere kant van de auto kijken. Soms moet je voorzichtig zijn met wat je wenst."

Anthony Davidson toonde op SkySportsF1 op hun SkyPad beelden van de achtervleugel van zowel Mercedes als Red Bull Racing en toonde aan dat de vleugels ongeveer evenveel bewogen. Horner, die wel van een 'catfight' met zijn concullega's houdt, bekeek de video voor de camera van SkySportF1 en gooide nog even wat olie op het vuur. "Als je dit zo ziet, ziet het er nog erger uit dan de onze!"

Lees ook: FIA gebruikt stickers ter controle flexi-wings

Lees ook: Kabinet wil gevaccineerd F1-paddock vóór Dutch GP

Lees ook: Schade aan circuit Spa-Francorchamps na noodweer

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden