Horner: ''Beste mogelijkheid om nu een 'reversed grid' uit te proberen''

AP-1Z1EEFDAS1W11_news

Red Bull-baas Christian Horner is van mening dat dit seizoen de beste mogelijkheid er is om een 'reversed grid-race' uit te proberen tijdens de tweeluik-races dit jaar. 

Het Formule 1-seizoen wordt dit jaar afgetrapt op 5 juli op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Hoe het seizoen er daarna komt uit te zien is onbekend, maar daar wordt binnenkort meer bekend overgemaakt. Vorige week is er tijdens een groepsgesprek over de 'reversed grid-races' gesproken. Op circuits waar er twee Grands Prix worden georganiseerd, zou het tweede weekend gebruikt moeten worden voor een reversed grid-race. Dit zou dan een sprintrace worden die de kwalificatie voor de race van zondag zou gaan vervangen. Voor dit plan moeten echter alle teams hun goedkeuring geven. Mercedes en klantenteam Racing Point zijn tegen dit voorstel.

Red Bull en Christian Horner denken juist dat dit het moment is om dit plan uit te gaan proberen. Je gaat nooit een betere kans krijgen om zoiets in te voeren dan nu. Zeker doordat we met 'back-to-backs' zitten in Oostenrijk, Silverstone en mogelijk nog op een andere locatie later in het jaar'', vertelt Horner tegenover Autosport. ''We hebben nu een ideale gelegenheid om eens iets anders te proberen, om te experimenteren. Alleen moet het plan wel vanaf de allereerste races worden ingevoerd en moet het plan gedurende het seizoen ook niet zomaar veranderen. Maar als dat allemaal in orde is, dan zijn wij er zeker niet tegen."

Voor Horner is het wel belangrijk dat niet bij alle back-to-back-races de reversed-grid race wordt uitgeprobeerd. ''Anders krijg je waarschijnlijk twee keer dezelfde uitslag. Dus dat heeft geen zin. Maar als je voor dat tweede weekend een ander format hanteert, dan spreekt het volgens mij nog meer aan. Ik hoop dat Mercedes dat uiteindelijk ook inziet en het plan steunt. Uiteindelijk krijgen alle coureurs en teams toch met dezelfde uitdagingen te maken'', besluit Horner.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden