Horner: "Betrouwbaarheid Mercedes sleutelrol in titelstrijd"

SI202109100035_hires_jpeg_24bit_rgb

Het verrast Red Bull Racing-teambaas Christian Horner dat concurrent Mercedes worstelt met de betrouwbaarheid van haar motor. De teambaas denkt dat eventuele problemen bij het Duitse team een sleutelrol kunnen spelen in de strijd om de wereldtitel.

Op de vrijdag in Austin werd bekend dat Mercedes-coureur Valtteri Bottas een nieuwe verbrandingsmotor krijgt en een gridstraf van vijf plekken moet incasseren voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Ook Sebastian Vettel (Aston Martin) en George Russell (Williams), die met een krachtbron van Mercedes rijden, moeten hun motor laten vervangen.

Betrouwbaarheid beslissend

"De betrouwbaarheidsproblemen kunnen een sleutelrol spelen in de titelstrijd", zei Horner vrijdag na de eerste twee vrije trainingen in Austin tegenover Autosport.com. "Het is zeker nu zaak om het tot het einde van de race vol te houden, dus betrouwbaarheid kan beslissend zijn."

M282603-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 - (LAT Images)

Ongebruikelijke situatie voor Mercedes

"Het is heel apart om Mercedes te zien worstelen met de betrouwbaarheid van de motor", zegt Horner. "De afgelopen zes of zeven jaar heeft ze wat dat betreft juist de toon gezet. Dat ze nu in deze situatie zit, is ongebruikelijk."

De teambaas van Red Bull hoopt dat Verstappen, die in de Grand Prix van Rusland een nieuwe motor kreeg, het seizoen met zijn huidige krachtbron af kan maken. "Dat is wel onze verwachting. Door een gridstraf te incasseren in Sotsji, hebben we onszelf weer in een betere positie geplaatst. Maar de situatie kan snel veranderen."

Lees ook: Max Verstappen gefrustreerd over verkeer in VT2

Lees ook: Brown trots dat McLaren door fans benoemd is tot favoriete team

Lees ook: Mercedes-coureurs kijken tevreden terug op vrijdag in Austin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden