Horner: "Goede inschatting van Verstappen"

SI202109260293_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen wist ondanks de forse penalty voor het wisselen van zijn motor de schade in het kampioenschap te beperken in Rusland. De Nederlander kwam van P20 terug naar P2 en staat nu slechts twee punten achter Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is dan ook optimistisch over de resterende zeven races van het seizoen.

Horner sprak na afloop van de Grand Prix van Rusland met Will Buxton van F1TV en analyseerde de inhaalrace van zijn coureur. "Om hier de penalty te nemen en als tweede te eindigen is geweldig. Met nog zes of zeven ronden te gaan, leek het erop dat het een zesde plaats zou worden."

"Goede inschatting van Verstappen"

De Britse teambaas is erg te spreken over de beslissing die Verstappen nam over de pitstop toen het begon te regenen. "Max heeft de beslissing op het juiste moment genomen. Hij heeft de overgang goed ingeschat om naar de intermediates te wisselen." De Nederlander staat verloor weliswaar de leiding in het kampioenschap, maar heeft de schade beperkt weten te houden. "Hij staat nu twee punten achter, met de straf voor het wisselen van de motor achter de rug. Het was een goede werkdag."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Pitstop / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Het team had niet voorzien dat ze de schade zo erg beperkt kon houden in de race waar ze de straf voor de vierde motor moest incasseren.  "We hadden gedacht dat een plek in de top-5 het maximale zou zijn. Op een circuit waarbij we echt dachten dat het in het voordeel van Mercedes zou liggen om te winnen. In het verleden zijn ze (Mercedes red.) hier altijd sterk geweest. Voor ons is P2 echt heel positief om hier mee te nemen."

'Pitstop' Mercedes om reactie uit te lokken

Buxton vroeg Horner nog even naar het moment waarop Mercedes naar buiten ging om te doen alsof ze een pitstop zouden uitvoeren bij Hamilton in de beginfase van de race. "Het zag er uit als lokaas om een reactie uit te lokken van de concurrentie. Het hoort bij het spelletje, dus ik zie er geen problemen in."

Verwachtingen restant seizoen

Horner werd gevraagd om kort vooruit te kijken naar de volgende races. "We hebben een paar circuits achter de rug waar we geen goede verwachtingen voor hadden. We kwamen goed weg in Monza, omdat Mercedes daar punten heeft verloren. En hier staan we op het podium." De resterende zeven races vergelijkt de teambaas met een soort bekerfinale. "Deze zal helemaal tot het einde gaan en dan beslist worden. In Abu Dhabi praten we over de uitkomst van die race."

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Lees ook: Piastri wint Feature Race en zet goede stap richting F2-titel

Lees ook: Trident pakt constructeurstitel tijdens laatste race F3-seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden