Horner: “In Zandvoort tiende sneller dan Mercedes"

SI202109051451_hires_jpeg_24bit_rgb

Volgens Christian Horner was Red Bull Racing een tiende sneller dan Mercedes in Zandvoort. Tijdens de komende races gaat dat de ene keer Red Bull en de andere keer Mercedes zijn. 

Dankzij zijn zevende overwinning van het seizoen gaat Max Verstappen weer aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. De Nederlander heeft na de Dutch Grand Prix drie punten voorsprong op Lewis Hamilton. De Brit kwam 0,038 tekort tijdens de kwalificatie en kon tijdens de race goed druk houden op Verstappen.

Van de laatste negen races wist Red Bull Racing er zeven te winnen. Hamilton gaf na de race in Zandvoort aan dat Red Bull een stap voorloopt op Mercedes. Horner vertelt aan Autosport dat het ontzettend dicht bij elkaar zit.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Grand Prix Zandvoort
Foto: Red Bull Racing / Francisco Seco / Getty Images

“Er zullen circuits zijn die bij Mercedes passen, andere liggen ons weer beter"

“Tijdens de kwalificatie zat er minder dan een tiende tussen”, vertelt Horner na de race van zondag op Zandvoort. We lijken een tiende, misschien twee tienden, voorsprong te hebben tijdens de race hier in Zandvoort. Er zullen circuits zijn die bij Mercedes passen en er zullen circuits zijn die bij ons passen”, zegt Horner over de volgende fase van dit kampioenschap. "Dus we moeten ervoor zorgen dat we elke kans pakken. Vandaag hebben we dat gedaan onder enorme druk, maar het was geweldig om onze achtste overwinning van het jaar te behalen."

Wolff is het met Horner eens dat het voordeel tijdens de verschillende races zullen gaan wisselen. "We moeten gewoon de hele tijd ons sterkste spel laten zien", zegt Wolff. “Die kleine foutjes op Zandvoort, het motorprobleem van Hamilton tijdens de tweede vrije training en de strategie tijdens de race, kunnen we ons niet veroorloven. We moeten echt alles geven om de kampioenschappen binnen te halen."

Lees ook: Mol: “Zandvoort overtreft stoutste verwachtingen"

Lees ook: Verstappen: “Blij dat ik leiding kampioenschap weer heb"

Lees ook: George Russell naar Mercedes in 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden