Horner: "Max fenomenaal; Checo had veel geluk bij start"

SI202111080044_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner was na afloop van de Grand Prix van Mexico erg onder de indruk van de sterke start van Max Verstappen. De Nederlander wist op 'fenomenale wijze' van P3 naar de leiding te gaan bij de start. Sergio Pérez heeft volgens de Red Bull Racing-teambaas veel geluk gehad dat hij een spinnende Valtteri Bottas wist te ontwijken in de eerste bocht.

Hoewel Verstappen wederom is uitgelopen op zijn rivaal Lewis Hamilton wil Horner niet te vroeg juichen. "Er zijn nog steeds 107 punten te vergeven. Er is nog een lange weg te gaan met veel raceronden." Natuurlijk was het ook volgens de Brit in Mexico zondag een grote overwinning vanaf de tweede startrij. "Max was werkelijk fenomenaal. Hij vond ruimte in die eerste bocht, maar ik moet er wel bij zeggen dat Bottas ook mild met Max omging", aldus Horner tegenover Ziggo Sport. 

Race nét te kort voor Pérez

Dat het team na de eerste bocht als eerste en derde in de race lag hadden zowel Horner als adviseur Helmut Marko niet voorzien na de matige kwalificatie op zaterdag. Al met al een prima zondag voor het team uit Milton Keynes. "Na de kwalificatie zag het er niet goed uit", gaf Marko toe voor de microfoon van Jack Plooij. Toch wist het team dat de snelheid er wel in zat. "De eerste bocht van Max was erg goed, hij remde zoveel later", vervolgde Marko zijn analyse. "In de race hadden we vervolgens alles onder controle. We waren niet aan het cruisen en konden langzaam wat weg rijden."

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Voor Pérez was de race voor zijn thuispubliek waarschijnlijk net iets te kort. Zo denkt ook Marko. "Checo had misschien nog één ronde nodig, want de banden van Hamilton waren echt op." Het was een stressvolle race gaf Marko toe waar vooral veel boardradio-verkeer was over de staat van de banden van de beide Red Bull-coureurs.

Brazilië wederom uitdaging met sprintkwalificatie

Het Formule 1-circus reist nu verder naar het circuit van Interlagos in Brazilië. Een plek waar Red Bull ook goede herinneringen heeft. Toch vindt Horner het spannend. "We hebben gezien hoe competitief Mercedes was vooral in de kwalificatie. In Brazilië hebben we weer een sprintkwalificatie en we hebben nog geen sprintweekend gewonnen dit seizoen." Het zal daarom volgens de teambaas wederom een uitdaging zijn. "Maar Interlagos is een goede baan en het kan een spannende grand prix worden."

Christian Horner / Red Bull Racing / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Het belangrijkste is volgens de Brit dat het team het in de basis goed blijft doen. "De pitcrew was in Mexico sterk, de coureurs hebben geweldig werk geleverd en Honda was goed. Een mooi teamresultaat dus."

Op de vraag of Mexico een mooie plek is om te feesten gaf Horner aan dat Mexico hun erg goed welkom geheten heeft. "Het was een briljant weekend voor het team en het welkom wat er hier kregen was geweldig. Eén tequila? Ja het smaakt wel goed met een Red Bull", besloot een lachende Horner het gesprek met Plooij.

Lees ook: Sergio Pérez: “Ongelooflijke dag, heb alles gegeven”

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Mexico de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden