Horner: 'Max rijdt beter dan ik ooit gezien heb'

AP-1ZA763RBS2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Afgelopen donderdag nog testte Red Bull Racing de bolide van dit jaar op het circuit van Silverstone. Teambaas Christian Horner laat in gesprek met Ziggo Sport weten waarom ze besloten hebben om Albon te laten testen en niet Verstappen. Ook stelt hij dat ze met een positief gevoel dit seizoen ingaan.

"Het was geweldig om de auto weer in actie te zien (tijdens de test op Silverstone red.). De testdag was ook goed voor het team om te wennen aan de nieuwe procedures en regels", vertelt Horner. Alle teamleden moeten dit seizoen non-stop mondkapjes dragen of ze nou in de pitbox, aan de pitmuur of ergens anders werken.

Opvallend voor veel mensen was dat Alex Albon de test op het circuit van Silverstone deed en niet Max Verstappen. Volgens Horner was dat echter een logische keuze. "We hebben het erover gehad, maar het was gewoon niet slim om Max helemaal naar het Verenigd Koninkrijk te laten komen, hem daar twee weken verplicht in quarantaine te laten gaan, om vervolgens te kunnen testen." Daarnaast heeft Max volgens hem wel voldoende kunnen testen door op andere circuits in andere auto's te rijden.

Positieve vibe

Op de vraag hoe Red Bull Racing dit seizoen ingaat, zegt Horner het volgende: "Ik denk dat we dit tweede jaar met Honda ingaan met een hele positieve vibe. We waren enthousiast om te racen in Australië en toen dat niet kon, waren we teleurgesteld." Horner verwacht dat Mercedes en Lewis Hamilton nog steeds de grote favoriet zullen zijn dit seizoen. "Ik denk echter wel dat we een hele goede auto hebben, ook Max rijdt beter dan ik ooit gezien heb. Het voelt echt alsof we op dit moment goed voorbereid zijn. Hopelijk kunnen we dit jaar het gevecht naar Mercedes brengen."

Lees ook: Jos Verstappen: ‘Het zal tussen Max en Lewis gaan’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen