Horner: 'Moeten uitzoeken waarom Albon het soms lastig heeft'

AP-24H46TK5S1W11_news

Het zal veel mensen niet ontgaan zijn, de top 3 van het veld was gisteren tijdens de Grand Prix van Stiermarken vele seconden los van de rest van het veld. Alex Albon kwam als vierde, maar liefst 44 seconden na winnaar Lewis Hamilton, over de finish. De Britse Thai leek problemen te hebben met het bijhouden van de snelheid van de auto's voor hem. Ook het team van Red Bull Racing snapt naar eigen zeggen nog niet helemaal waarom Albon soms wat meer moeite heeft met het bijhouden van onder andere de snelheid.

In gesprek met Motorsport.com laat teambaas Christian Horner weten dat Albon eigenlijk een race met twee helften reed. "In de eerste helft had hij het lastig, maar ik denk dat hij in de tweede helft wel goed heeft gereden. Zijn snelheid was toen ook beter", legt Horner uit. Red Bull stelt dan ook dat Albon zich beter voelt in een lichte auto dan in een auto die vol zit met brandstof.

"We moeten erachter komen waarom hij het eerst lastig had en hopelijk kunnen we hem helpen zodat hij zich meer op zijn gemak voelt met veel brandstof, want zijn snelheid in de tweede helft van de race was sterk", stelt Horner. In de laatste ronden van de race moest Albon laten zien wat hij waard was in gevecht met Sergio Perez, die op dat moment de snelste op de baan was. Het lukte Albon om Perez achter zich te houden en hij finishte als vierde.

Albon Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Bryn Lennon/ Getty Images / Red Bull Content Pool

Paul Monaghan, Red Bull chief engineer, meent dat Albon het moeilijk heeft met hoe de balans van de RB16 verandert tijdens een stint. "Als we een pitstop maken en nieuwe banden monteren, zegt hij dat de balans van de auto heel goed is. De achteruitgang vanaf dat moment lijkt bij Alex groter dan bij Max."

Blaarvorming

Ondanks dat weet Albon wel goede feedback aan het team te geven. Het team is dan ook hard aan het werk om erachter te komen waar de moeilijkheden van Albon vandaan komen. "Zijn (Albons red.) geheugen met bochten, ronden en dergelijke is indrukwekkend. Hij had het lastig en toen, zoals je waarschijnlijk ook op tv zag, kreeg hij rechtsvoor met blaarvorming te maken. Dat probeerde hij te beperken, terwijl hij ook competitief wilde blijven en zo hard mogelijk bleef pushen. Wat hiervan de oorzaak is, weten we niet echt. Maar het verval lijkt bij Alex inderdaad iets groter."

Lees ook: Bolide Verstappen had meer schade dan alleen de endplate

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen