Horner niet bezig met verwachtingen 'optimist' Marko

AP-1YRDP2DM52111_news

Red Bull-topman Helmut Marko stelde voorafgaand aan dit Formule 1-seizoen te verwachten dat zijn stal in 2019 vijf races zou gaan winnen. Die doelstelling is niet realistisch, denkt teambaas Christian Horner drie Grands Prix later.

"We weten allemaal dat Helmut een optimist is", zegt Horner in gesprek met GrandPX.news. "Maar we zijn niet bezig met een bepaald aantal overwinningen dat we moeten halen. Ons doel is dit jaar om het gat naar Ferrari en Mercedes te verkleinen."

Bij Motorsport.com gaat Horner nog wat verder in op die doelstelling. "Het draait dit seizoen allemaal om evolutie. We hebben hier in China een auto tussen de twee Ferrari's weten te krijgen en zijn qua snelheid zeker dichter bij Mercedes gekomen. En ik verwacht dat het allemaal nog verder in elkaar zal schuiven tussen nu en de helft van het seizoen."

Direct na de race op het Shanghai International Circuit kondigde Horner vast aan dat er nog veel meer voor Red Bull in de pijplijn zit, wat betreft het ontwikkelen van de auto.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen