Horner: 'Snelheid Racing Point is reden tot zorgen'

MS1_3159-large

Naast het protest dat het team van Renault indiende tegen Racing Point maakt ook Red Bull-teambaas Christian Horner zich zorgen over de snelheid van de 'roze Mercedes'. De Brit stelt in gesprek met Motorsport.com namelijk dat iedereen bezorgd zou moeten zijn over de Racing Point.

"Perez was in de race op bepaalde momenten sneller dan Mercedes. Bottas had banden die op een ronde na net zo oud waren als de banden op de Racing Point, maar Perez was drie tot vier tienden sneller", legt Horner uit. De snelheid van de Racing Points was volgens hem erg indrukwekkend. Albon heeft het naar zijn idee dan ook uitstekend gedaan, omdat hij Perez achter zich wist te houden.

Ook McLaren-teambaas Andreas Seidl deelt de mening van Horner, zo stelt hij in gesprek met Motorsport.com. "Het bevestigt het beeld dat we in Barcelona zagen en ook hier in Oostenrijk. Het is gewoon een feit dat deze jaar oude Mercedes een snelle wagen is, gerund door een geweldig team", stelt Seidl. "We weten dat wij (McLaren red.), met de stap die we in de winter gezet hebben, in de buurt komen van de Mercedes van vorig jaar. Als zij (Racing Point red.) meer uit die wagen weten te persen, is het voor ons lastig om de strijd aan te binden."

Kansen maximaliseren

Ondanks dat het een moeilijk gevecht zal worden, is het volgens Seidl duidelijk wat Mcaren moet doen. "Wij moeten er dus voor zorgen dat we de wagen simpelweg blijven ontwikkelen en de kansen blijven maximaliseren. Dat hebben we in de eerste races gedaan met onze zeer goede rijders en de juiste strategieën."

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen