Horner: "Teamorders voor Pérez in Mexico horen erbij"

SI202110090113_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner en Sergio Pérez lijken nog niet op één lijn te zitten als het gaat om teamorders tijdens de Grand Prix van Mexico. Stel dat de Mexicaan voor Max Verstappen ligt, ontneemt Red Bull hem dan de zege door de coureurs om te wisselen? Volgens teambaas Horner hoort het erbij, maar Pérez denkt zelf dat het team hem de overwinning wel gunt.

Het coureurskampioenschap in de Formule 1 is al jaren niet zo spannend geweest als nu. Een ruime voorsprong in het kampioenschap heeft zowel Verstappen als Lewis Hamilton nog niet gehad. Alle punten tellen en teamorders kunnen daar een rol in spelen.

Pérez verwacht dat team hem overwinning gunt

Pérez lijkt de laatste races dichterbij Verstappen te zitten. Afgelopen twee grands prix stond hij al op het podium. Het kan zijn dat zijn thuisrace hem net dat extraatje geeft om te strijden om de overwinning. Mocht dat zo zijn verwacht de Mexicaan dat hij niet aan de kant hoeft voor zijn teamgenoot. “Het hangt natuurlijk een beetje van de situatie af, maar ik weet zeker dat het hele team mij dit weekend wil zien winnen.”

Sergio Perez / Red Bull Racing 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Horner: "Moeten doen wat beste voor het team is"

Horner heeft volgens Formule1.nl echter aangegeven dat de focus van Red Bull vol op het kampioenschap ligt. De Britse teambaas is van mening dat teamorders bij de sport horen. “Uiteindelijk zijn de coureurs werknemers van het team en staan ze onder contract. We moeten doen wat het beste is voor het team.”

Lees ook: Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen