Horner: ''We hebben een auto nodig die altijd kan presteren''

door Hidde Wissels
Horner-en-Lambiase

Volgens Christian Horner heeft Red Bull Racing zijn auto het afgelopen seizoen goed weten te ontwikkelen. Volgend seizoen heeft Red Bull echter een auto nodig, die op elk soort circuit goed voor de dag kan komen. 

Red Bull Racing begon het seizoen met een auto, waarin zowel Max Verstappen als Alexander Albon liepen te worstelen met de balans van de auto. Door echter aan de aerodynamica te werken en een beter beeld te krijgen van hoe de auto werkt, zijn er goede stappen gezet om het gat met Mercedes te verkleinen.

Horner vertelt dat zijn team in een veel beter vorm eindigde, dan het begon. Horner is dan zich ook bewust dat Red Bull een auto moet bouwen die in 2021 op alle soorten circuits mee kan doen voor de overwinning.

"Ik denk dat we de auto behoorlijk hebben verbeterd", vertelt Horner aan Autosport. "Ik denk dat we begrepen hebben wat de problemen zijn en ik denk dat dit, hopelijk, verder kan worden aangepakt als we volgend jaar ingaan. We hebben een auto nodig die presteert op verschillende soorten circuits, waar Mercedes erg goed in is geweest. Dat is waar we volgend jaar sterk in moeten zijn. We moeten sterk zijn op alle soorten circuits, vooral met een racekalender die 23 Grands Prix telt. Maar ik denk dat het, vooral op een circuit als Abu Dhabi, heel bemoedigend is om die overwinning mee de winter in te nemen."

Red Bull gaat 60 procent van de RB16 meenemen naar de RB16B van volgend jaar. Door de coronacrisis moet er met hetzelfde chassis gereden worden als het afgelopen seizoen. Wel mag er op het gebied van aerodynamica ontwikkelt worden en heeft elke renstal twee tokens beschikbaar, die het mag gebruiken om op andere beperkte gebieden te ontwikkelen.

"Het is niet dat we helemaal opnieuw moeten beginnen'', gaat Horner verder. ''Het is duidelijk dat een groot percentage van de auto wordt meegenomen. De auto waar we mee gaan testen in Barcelona, is de auto die we in Abu Dhabi hadden met een aantal nieuwe updates erop'', besluit Horner.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen