Horner wil Albon zoveel mogelijk tijd geven

Albon-gp-turkije

Teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull Racing geen haast heeft met de keuze voor de tweede stoel naast Max Verstappen. Alle stoeltjes zijn bijna weggegeven voor volgend jaar, wat volgens Horner Red Bull Racing de tijd geeft om een weloverwogen keuze te maken, meldt Formule 1.nl.

Alexander Albon rijdt nu anderhalf jaar voor het team van Red Bull Racing, sinds hij halverwege het vorige seizoen Pierre Gasly verving. De Thai kent een zwaar seizoen naast Max Verstappen. Hij wist nog wel zijn eerste podium te scoren in Mugello, maar verder dan dat komt Albon nog niet. De opties die het meest genoemd worden om eventueel de vervanger te worden van Albon zijn Nico Hulkenberg en Sergio Perez.

''Hij heeft een behoorlijk goede dag gehad'', zegt Horner over de vrijdagtrainingen van Albon in Turkije. . ''Het was waarschijnlijk zijn beste vrijdag in een lange tijd. Zoals ik al die tijd gezegd heb willen we graag dat Alex aanspraak maakt op dat stoeltje. Het verschil is nu dat alle stoeltjes in de Formule 1 vergeven zijn. Dat geeft ons dus een beetje extra tijd om de meest weloverwogen beslissing te nemen. We geven Alex zoveel mogelijk tijd en steun en dan zien we wel wat er de resterende races gebeurt'', aldus Horner.

Het team van Mercedes heeft voor volgend jaar alleen Valtteri Bottas nog bevestigd, maar het lijkt een kwestie van tijd dat Lewis Hamilton zijn contract gaat verlengen. Haas F1 heeft nog geen vervangers genoemd voor Kevin Magnussen en Romain Grosjean, maar de kans is groot dat twee Ferrari-talenten die gaan invullen; Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Voor zowel Perez als Hulkenberg lijkt Red Bull de enige optie die nog over is, waardoor er volgens Horner geen deadline is om de tweede rijder bekend te maken.

“We hebben niet echt een deadline'', zegt Horner. ''Het contract van Alex zit zo in elkaar dat we nog na het seizoen een beslissing kunnen nemen. Uiteraard weten we wat de andere opties zijn. Zoals ik al zei, alle andere stoeltjes zijn nu vergeven in de Formule 1 op Mercedes na, en ik betwijfel of Lewis volgend seizoen bij ons zal komen. Maar je weet maar nooit'', besluit hij.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden