Hülkenberg: "Formule 1 gaat niet lukken, IndyCar interessant"

door Coen Versteeg
a48e-9dbc-2de5-415d970a34a0_eb2fc3eb8347ccdcbac03e0d34365817fb862cc9

Nico Hülkenberg heeft de plannen op een vervolg van zijn Formule 1-carrière uit zijn hoofd gezet. De Duitser wil wel in de single-seaters blijven racen, waardoor de IndyCar Series een goed alternatief voor hem lijkt te zijn.

Hülkenberg reed zijn laatste volledige seizoen in de Formule 1 in 2019. Vorig jaar mocht de Duitser nog drie races invallen, maar dat was niet genoeg voor een vast contract voor 2021. Ook volgend jaar rijdt Hülkenberg hoogstwaarschijnlijk niet in de Formule 1, omdat er alleen bij Alfa Romeo nog een stoeltje vrij is, maar er zijn nu geen gesprekken gaande tussen Hülkenberg en Alfa. De Duitser wil wel in de single-seaters blijven rijden, waardoor de IndyCar een goede optie lijkt voor 'de Hulk'.

GP2005_141905DXI12530_2020080832018306-700x394
Foto: Racing Point F1

"IndyCar absoluut interessant"

Hülkenberg mag eind oktober voor het team van Arrow McLaren SP rijden bij de IndyCar-test, wat misschien een begin kan zijn van een IndyCar-carrière. Hülkenberg zelf heeft wel interesse in de Amerikaanse raceklasse. "Ik heb de laatste races bekeken en mijn hart ligt bij de single-seaters. De Formule 1 gaat natuurlijk niet lukken, dus dan kijk je naar het beste alternatief. De IndyCar is absoluut interessant", laat Hülkenberg weten aan Motorsport.com. 

De hoop op een zitje in de Formule 1 is wel helemaal verdwenen uit de gedachten van Hülkenberg. "Ik moet realistisch zijn: die trein is waarschijnlijk vertrokken, zeker gezien de huidige situatie. Het is wat het is." Wel is Hülkenberg erg kritisch op het huidige Formule 1-veld. "Voor mijn gevoel zijn de beste tien à twaalf coureurs van hoge kwaliteit. De andere helft is kwalitatief niet zo goed als voorheen. Daarin spelen veel factoren mee. Vanuit mijn oogpunt is het ietwat treurig en teleurstellend om dat te zien, maar zo is het nu eenmaal."

Lees ook: Nicholas Latifi: “Eén van mijn slechtste rondes dit jaar”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Amerika VT3 en kwalificatie

Lees ook: Lando Norris: “Ferrari’s zullen in de weg zitten”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden