2021-Portuguese-Grand-Prix-Thursday

Callum Ilott is tevreden over zijn debuut tijdens een officieel F1-race weekend. De onlangs aangekondigde reservecoureur van Alfa Romeo Racing ORLEN eindigde als zeventiende in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Portugal. 

Ilott werkte 21 rondes af en was ongeveer vier tienden langzamer dan teamgenoot Kimi Räikkönen. "Ik heb erg genoten in de auto vandaag", zei Ilott na afloop van de eerste vrije training. "Het team maakte het voor mij zo makkelijk mogelijk om op gang te komen. Het was een uitstekende kans om ervaring op te doen, het beste maken van dit uur en het team helpen met het verzamelen van data voor dit weekend. Dit is geen makkelijk circuit, maar ik was in staat om tijdens elke ronde vertrouwen op te bouwen."

Callum Illot / Alfa Romeo / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Antonin Vincent / DPPI)

Toename in grip

De 22-jarige Brit kwam tijdens de test aan het einde van het vorige F1-seizoen op het Yas Marina circuit ook al in actie voor Alfa Romeo. "De eerste run op de harde banden ging goed en ik voelde me op mijn gemak in de auto. Toen ik wisselde naar de soft banden was ik eerst een beetje verrast door de grote toename in grip, maar ik kreeg tegen het einde van de sessie een beter gevoel waar ik die grip kon benutten. Dat ik in het verleden al met het team heb gewerkt hielp enorm. Al met al was het een geslaagde dag, waarin ik consistent reed en veel geleerd heb."

https://twitter.com/Formula2/status/1388108011496001537?s=20

Lees ook: Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Lees ook: Hamilton snelste in VT2 GP van Portugal 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden