Ilott nieuwe testcoureur voor Ferrari in 2021

door Hidde Wissels
callum-ilott

Callum Ilott is de nieuwe testcoureur van Ferrari in 2021. Dat meldt de Formule 1 op haar eigen website

Ilott werd het afgelopen seizoen tweede in het Formule 2-kampioenschap, achter kampioen Mick Schumacher, maar hij wist geen plek te bemachtigen in de Formule 1. Hij eindigde 2020 met drie overwinningen en hij schreef vijf podiums op zijn naam.

''Ik ben erg blij om vanaf volgend jaar bij Scuderia Ferrari te komen als testrijder", zei hij na de Young Driver Test. ''Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het werk dat het team op én naast de baan doet en aan alle nieuwe dingen die ik kan leren door deze opwindende nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik zal alles geven om goed werk te leveren en zoveel mogelijk ervaring op te doen, om als chauffeur vooruitgang te blijven boeken.

"Ik wil de Ferrari Driver Academy en Scuderia Ferrari bedanken voor deze geweldige kans en hun steun. Het was een eer om de afgelopen drie jaar deel uit te maken van hun programma en ik ben verheugd om samen onze reis voort te zetten."

Ilott werd in verband gebracht met het team van Haas F1 en Alfa Romeo, tot beide teams bekend maakten voor een ander rijdersduo te kiezen.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen