Is pole position wel gunstig op Spa?

door Anouk Ros
Premium update
Mercedes GP Belgie 2021
Premium update

Met de Grand Prix van België voor de deur is het tijd om de geschiedenisboeken in te duiken en te kijken hoe het zit met pole positions en overwinningen in het verleden. Rijden de meeste coureurs direct van pole position naar de overwinning, of kan je in Spa beter niet als eerste starten?

Vanaf 1950 zijn er 54 races gehouden in het Belgische Spa. Bij 21 van deze 54 races heeft de polesitter ook de overwinning binnengehaald. Het is vanaf pole position dus nog een hele klus om de race op Circuit de Spa-Francorchamps ook daadwerkelijk te winnen. Alle historische races meegerekend, lijkt pole position bij de Grand Prix van België dus geen fijne uitgangspositie, maar als we enkel naar de afgelopen tien jaar kijken, zien de statistieken er heel anders uit. In de afgelopen tien jaar is het de coureurs namelijk zeven keer gelukt om de behaalde pole position om te zetten in een overwinning.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden