Jak Crawford houdt hoofd koel in chaotische F2 sprintrace

Jak Crawford

Jak Crawford houdt zijn hoofd koel in een chaotische Formule 2 race. De Amerikaans begon in het miezerende Oostenrijk op de slicks en wint de sprintrace. Achter hem maken Victor Martins en Clement Novalak het podium compleet.

Clement Novalak begint vanaf de twintigste positie, maar rijdt naar het podium. Victor Martins begint vanaf de tiende plek en wordt uiteindelijk tweede. De polesitter Jak Crawford is vandaag door niemand te stoppen. De Amerikaan is de snelste in Spielberg.

Door de riskante weersomstandigheden stonden verschillende teams op een strategie. Na een safety car veroorzaakt door Jehan Daruvala gaan de teams die op de wets staan naar binnen. Hierdoor verliezen ze enorm veel tijd en moeten gelijk een inhaalrace rijden. Hoewel de omstandigheden riskant waren, bleek starten op de slicks uiteindelijk de beste optie.

Bij de herstart na de eerste safety car leidt Arthur Leclerc en daarachter rijdt 'onze' Richard Verschoor op een tweede plek. Door een gebrek aan grip verliest hij zijn auto in de Niki Lauda bocht en ligt hij na vijf rondes uit de race. Een tweede neutralisatie is wat volgt en leider Leclerc gaat naar binnen, na een mislukte pitstop zal hij geen rol van dienst spelen in de race.

Door alle pitstops is Jak Crawfrod opgeschoven naar de eerste plek, gevolgd door Correa en Kush Maini. Op een inmiddels opgedroogde Red Bull Ring weet niemand meer langs Crawford te gaan. Voor de kampioenschapsleiders 

 

Lees ook: LIVE sprint shootout Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position op Red Bull Ring

Lees ook: Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden