Jamie Chadwick blijft bij Williams

WilliamsF1_7704_HiRes

W Series-kampioene Jamie Chadwick zal nog een jaar actief blijven als ontwikkelingscoureur voor het team van Williams. Chadwick begon in 2019 als ontwikkelingscoureur voor de renstal en mag daar dus nog een jaar aan vast plakken, zo liet Williams Racing weten.

Het Britse team zal de simulator-activiteiten van de 22-jarige Chadwick gaan uitbreiden. Ze zal volledig betrokken worden bij de activiteiten van het team, zowel op de circuits bij verschillende races als op de fabriek in Grove. Daarnaast zal Chadwick het team ondersteunen via de social media en marketing activiteiten gedurende het seizoen.

Chadwick-700x467
(c) Williams Racing

Chadwick laat in de verklaring van het team weten dat ze erg verheugd is op de verlengde samenwerking met Williams. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Williams en ben blij om mijn rol als ontwikkelingscoureur voort te mogen zetten bij het team”, aldus Chadwick. “Ik heb het gevoel dat ik mij als coureur elke keer weer verbeter. De tijd die ik in de simulator zal doorbrengen komend seizoen zal erg waardevol blijken. Ik kijk ernaar uit om mij weer volledig te geven voor Williams dit jaar.”

Teambaas Simon Roberts laat ook weten blij te zijn dat Chadwick nog een jaar aanblijft als ontwikkelingscoureur. “Ze is niet alleen een geweldige vrouwelijke ambassadeur voor de sport, ze speelt ook een belangrijke rol in het promoten van vrouwen in autosport. Haar werk in de simulator en achter de schermen in Grove is erg waardevol”, aldus Roberts.

W Series-kampioenschap

De getalenteerde Britse heeft in haar carrière al een aantal successen op haar naam mogen schrijven. Zo won ze het allereerste seizoen van de W Series in 2019. Dit jaar zal ze deze titel verdedigen als het kampioenschap terugkeert, nadat er in 2020 in verband met corona niet gereden is in het autosportkampioenschap voor vrouwen.

In 2021 zal de W Series bij acht races in het voorprogramma van de Formule 1 rijden. Naast haar verplichtingen voor Williams en de W series, is Chadwick ook bevestigd als coureur voor Veloce Racing bij Extreme E. Dit is een elektrisch off-road kampioenschap dat later in maart van start zal gaan in Saoedi Arabië.

Lees ook: Nyck de Vries nu officieel F1-reservecoureur voor Mercedes

Lees ook: Top 5: Ruziënde Formule 1-coureurs

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden