Jeddah tot en met 2027 op kalender

door Gijs Leuvenink
Saoedi-Arabië_Jeddah

Het circuit van Jeddah is tot en met minstens 2027 op de kalender te vinden. De Saoedische Grand Prix zou gaan verhuizen naar Qiddiya, maar dat gaat wat langer duren dan gepland.

Het unieke Saoedische plan om naar Qiddiya te gaan valt daarmee dus nog even stil. Het circuit moet onderdeel worden van een compleet nieuwe stad dat moet verrijzen naast de hoofdstad Riyadh. Het was al bekend dat het doel van 2025 niet haalbaar is, nu ook dat het pas in 2027 wel gaat gebeuren.

Update circuit

Martin Whitaker, de grote baas van de Saoedische motorsport, heeft aangegeven dat het circuit in 2023 een update krijgt. "We doen er alles aan om Jeddah toekomstbestendig te maken. We hebben samen met de FIA gewerkt aan een plan om dat voor elkaar te krijgen. We willen de sport hier houden totdat Qiddiya klaar is." 

latifi-jeddah-training

Seizoensopener 2024

In 2024 zal Jeddah de seizoensopener worden, maakte indirect de Grand Prix van Australië bekend na hun verlengen tot 2037. Jeddah zal de seizoensopener zijn in verband met de Ramadan. De Saoedi's wilden niet tijdens de islamitische vastenmaandeen race organiseren en daar is door de FIA gehoor aangegeven.

Lees ook: F1 aan Tafel door naar volgende ronde voor de RadioRing

Lees ook: Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

Lees ook: Hamilton wacht salarisverhoging bij nieuw contract

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden