Jeroen Bleekemolen klaar voor IMSA Petit Le Mans

IMG_8968

Jeroen Bleekemolen rijdt dit weekend de IMSA-race op het circuit van Petit Le Mans. Bleekemolen hoopt dat hij op het klassieke circuit zijn eerste overwinning van het seizoen kan boeken. Grand Prix Radio sprak met Bleekemolen en blikt alvast vooruit op de race.

De race op Petit Le Mans is een echte klassieker. Er wordt al meer dan twintig jaar op het circuit geracet door de IMSA, waardoor het is uitgegroeid tot één van de meest klassieke races van het seizoen. Tevens is het ook de laatste race van het seizoen en de laatste kans voor Bleekemolen om een overwinning te pakken in zijn klasse. Na de training stond Bleekemolen er goed voor. "We hadden in de trainingen een eerste en derde tijd gereden, dus ik heb er veel zin in", liet hij weten. Deze race wordt nog wat lastiger dan normaal, aangezien het aan het eind van het jaar wordt verreden. "De helft van de tien uur moeten we in het donker rijden en dat is behoorlijk heftig hier."

Mick Schumacher / Haas / 2021 / Interlagos / Brazilië
Foto: Haas F1 Team Media - Andy Hone / LAT Images

"Seizoen met ups and downs"

Het doel van Bleekemolen is om in de laatste race toch nog een overwinning te pakken. "We hebben dit jaar helaas nog geen race gewonnen, maar we hebben wel elke race op het podium gestaan. Dat gaan we zeker proberen vol te houden", aldus Bleekemolen. Het seizoen van Bleekemolen verliep desondanks niet helemaal soepel. "Het is een seizoen met ups and downs. We hebben veel pech gehad, maar de snelheid is altijd goed geweest."

Lees ook: Jeroen Bleekemolen kijkt vooruit naar Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Aston Martin-teambaas Szafnauer mogelijk naar Alpine

Lees ook: Max Verstappen kiest startnummer 1 bij wereldtitel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden