Jeroen Bleekemolen pakt podium in Petit Le Mans

16 nov 2021 door Tim Koenders
IMG_8971

Jeroen Bleekemolen is als derde geëindigd in Petit Le Mans. Na pech in de openingsfase wist de Nederlander zich weer terug in de wedstrijd te rijden. Helaas had het team aan het einde van de race last van defecte verlichting. De overwinning was mogelijk maar het team moet genoegen nemen met een derde plaats.

Jeroen Bleekemolen kwam dit weekend in actie op Road Atlanta in de Petit Le Mans die ieder jaar verreden wordt. Voorafgaand aan het weekend hoopte Bleekemolen te strijden om de overwinning maar dat is net niet gelukt. De teamgenoot van Bleekemolen kwam in de openingsfase op vijf ronden achterstand door een spin. “Dat was erg jammer want we waren goed op weg. Uiteindelijk ben ik halverwege ingestapt en heb ik drieënhalf uur achter elkaar gereden.” In de lange stint heeft Bleekemolen de vijf ronden weer goed weten te maken.

Pech aan het einde

“Ik kwam op P3 te rijden en op het moment dat ik dichterbij kwam gingen de achterlichten stuk.” Het team moest naar binnen aangezien de verlichting op het donkere circuit gewoon moest werken. Bleekemolen verloor daar weer een ronde mee. “Uiteindelijk konden we weer naar buiten maar toen gingen de remlichten kapot.” Het team moest wederom naar binnen en met nog anderhalf uur op de klok was de achterstand niet meer in te halen. “Uiteindelijk zijn we derde geworden, de overwinning had erin gezeten. Een beetje balen maar wel gewoon een beker mee naar huis.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Max Verstappen: “Het was een leuke battle”

Lees ook: Ferrari loopt uit op McLaren in kampioenschap

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Brazilië de race

16 nov 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen