Jeroen Bleekemolen: “Watkins Glen wordt 6 uur lang genieten”

photo_2021-04-15_21-10-12

Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de legendarische zes-uur van Watkins Glen voor het IMSA kampioenschap. "Ik heb hem nog nooit gewonnen, dus het wordt wel eens tijd ervoor."

Watkins Glen is een bijzonder circuit voor hem. Vader Michael Bleekemolen heeft daar Formule 1-races gereden en wordt nog altijd herkend als hij meegaat met zijn zoon. Buiten dat ligt het circuit in een mooie omgeving en is het een heel snel circuit.

De prototype LMP3-auto waarmee hij de race gaat rijden kan volgens hem snel door de bochten heen en heeft het ook veel neerwaartse druk. Hij deelt de auto met Jim Cox en Dylan Murry maar gaat vooral in het midden en het einde van de race veel in de auto zitten.

Voorgaande races

De race is onderdeel van het North American Endurance Championship. Van de vier races zijn er al twee verreden die het team goed heeft afgesloten. In Daytona werd het team vierde en in Sebring tweede, ondanks kleine problemen in beide races. Hij hoopt punten te pakken voor het kampioenschap, maar wilt ook gaan voor de overwinning.

"Ik heb hem nog nooit gewonnen hier, alleen de race die erbij hoort, dus het wordt wel eens tijd ervoor. Verder is het gewoon genieten, IMSA-races zijn altijd gaaf. Het is vanaf de eerste tot en met de laatste ronde altijd spannend. Ik hoop dat jullie gaan genieten, ik in ieder geval wel", aldus Jeroen Bleekemolen.

De zes uur van Watkins Glen wordt zondag 27 juni verreden.

Luister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Circuit Abu Dhabi aangepast voor aankomende GP

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden