Job van Uitert: “Ik maakte een kostbare fout”

United-Autosports-RBR-2021-112-1

Job van Uitert pakte een podium in de European Le Mans Series (ELMS) maar maakte een week later een grote fout in het World Endurance Championship (WEC) voor Racing Team Nederland. Daar eindigde het team uiteindelijk als vierde. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Job van Uitert terug op zijn afgelopen twee weekenden.

Podium in ELMS

Ruim een week geleden reed Van Uitert in de ELMS op Paul Ricard. Van Uitert vond de kwalificatie erg lastig. “Ik had verkeer in de laatste ronde.” Daardoor moesten ze als zevende starten. In de race ging het een stuk beter, het team lag even aan de leiding maar eindigde uiteindelijk als derde. “Na twee moeilijke weekenden zijn we erg blij met een podium.”

Crash in WEC

Veel tijd om te rusten had Van Uitert niet, afgelopen weekend kwam hij in actie voor Racing Team Nederland dat deelnam aan de acht uur van Portimao. De race verliep erg goed voor het team. “De eerste vier uur lagen we aan de leiding, toen maakte ikzelf een hele kostbare fout. Ik probeerde aan de binnenkant een GT-auto in te halen, die zag me niet en stuurde in.” De ophanging was kapot en het team verloor vijftien minuten. “Als je terugkijkt, is het compleet nutteloos om daar in te willen halen, zeker als je al zo’n voorsprong hebt. Het was een risico dat ik niet had moeten nemen.” Van Uitert biedt zijn excuses aan het team aan. Uiteindelijk weet Racing Team Nederland zich nog terug te vechten naar een vierde plaats. “Vergeleken met een overwinning is het natuurlijk niet zoveel.”

De hele update van Job van Uitert is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

Lees ook: Ericsson en O’Ward winnen IndyCar-races Detroit

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden