Jos Verstappen: 'Het zal tussen Max en Lewis gaan'

AP-1YFU663N51W11_news

Nu het Formule 1-seizoen komende week van start gaat, rijst de vraag hoe dicht Max Verstappen en Red Bull Racing bij de kop van het veld zullen zitten. Kunnen ze het gevecht voor de kampioenstitel naar Lewis Hamilton en Mercedes brengen? Jos Verstappen heeft er vertrouwen in, zo laat hij tegenover Ziggo Sport weten.

De eerste race, die in Oostenrijk verreden zal worden, wordt er eentje waar de spotlights vol op staan volgens Jos. Hij heeft dan ook besloten om er zelf niet heen te gaan. "We hebben het er wel met het team over gehad. Het team gaat een beetje fungeren als bubbel en ze willen daar eigenlijk geen buitenstaanders bij laten, op Max na", vertelt hij.

Bovendien heeft het volgens Jos geen meerwaarde om naar Oostenrijk af te reizen. "Als ik erheen zou gaan, mag ik de garage niet in, dus dan heeft het geen meerwaarde om erheen te gaan. In dat opzicht kan ik thuis net zoveel zien." De afgelopen tijd zijn er een aantal teams die onder andere door middel van filmdagen nog wat onderdelen van de auto hebben kunnen testen. Jos denkt dan ook dat er zeker een aantal sprongetjes gemaakt zijn hier en daar als het gaat om de auto's.

Strijd tussen Max en Lewis

Maar dan nu antwoord op de grote hamvraag: In hoeverre kan Max het gevecht straks naar Lewis brengen? "Kijk je weet niet precies waar je zit. Je weet ook niet precies hoe snel je bent", begint Jos. "In Barcelona voelde de auto best goed aan, dus we denken dat we wel mee kunnen doen in Oostenrijk. Je weet het nooit zeker. Stel Mercedes heeft een supersnelle auto gebouwd, dan gaat het tussen Hamilton en Bottas. Als het echter een beetje dichterbij elkaar zit, zoals de mensen en wij verwachten, dan zal het inderdaad tussen Lewis en Max gaan."

Lees ook: Horner: ‘Max rijdt beter dan ik ooit gezien heb’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen