Jos Verstappen: “Red Bull minder snel dan het lijkt”

SI202103120706_hires_jpeg_24bit_rgb

Jos Verstappen is van mening dat Mercedes op dit moment de betere auto heeft. “Max moet veel meer op de limiet rijden om ze bij te kunnen houden.” Dat liet de ex-Formule 1 coureur weten aan De Telegraaf.

Na een jarenlange dominantie van Mercedes lijkt er dit jaar een echte strijd te komen. De auto’s van Red Bull en Mercedes lijken ongeveer even snel. Red Bull pakte in de openingsrace pole position, op een circuit waar Mercedes de afgelopen jaren altijd de snelste auto had. Verstappen werd tweede in die race maar won de tweede Grand Prix op Imola. In Portugal en Spanje was Mercedes weer het snelst maar Verstappen wist twee keer als tweede te eindigen. Het ziet ernaar uit dat Verstappen voor het eerst echt mee kan doen om het kampioenschap.

Jos Verstappen denkt dat er echt nog wel werk aan de winkel is voor het team uit Milton Keynes. Aan De Telegraaf laat hij weten dat hij van mening is dat Max de auto beter doet lijken dan die daadwerkelijk is. “Max moet veel meer op de limiet rijden, puur om ze bij te kunnen houden. Daardoor moet hij ook veel meer van zijn banden vragen.” Voor Jos Verstappen is er één ding duidelijk, Mercedes heeft om dit moment de betere auto.

Lees ook: Nieuwe flexibiliteitstests voor achtervleugel Formule 1

Lees ook: F1 aan Tafel: “Red Bull moet aan de bak voor kampioenschap”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen