Kay van Berlo geeft update Nürburgring Endurance Series

door Julia Onclin
images_Formule1_nieuws_Bernie-Ecclestone

Speciaal voor Grand Prix Radio geeft coureur Kay van Berlo een update over de Nürburgring Endurance Series, waarin hij vandaag in actie kwam. Voor Van Berlo was het de eerste keer dat hij weer een race reed sinds het coronavirus de racewereld stillegde.  

Van Berlo nam deel aan de eerste race op de Nordschleife voor het team van La Familia Racing. Dat deed hij in de SP7 klasse met een Porsche GT3 Cup-auto. "We hebben een goed weekend gehad tot nu toe. Ik kreeg zojuist het nieuws dat de auto waarschijnlijk een kapotte aandrijfas of een kapotte versnellingsbak heeft. Welke van de twee het is, weten we nog niet", vertelt Van Berlo. Het defect aan de auto zorgde ervoor dat ze twintig minuten voor het einde van de race gedwongen moesten stoppen.

Ondanks de uitvalbeurt waren er ook een hoop positieve dingen op te noemen."Ik heb de start gedaan en de snelheid zat er lekker in. Uiteindelijk zijn we binnengekomen op plek drie dus in principe zag dat er allemaal goed uit", stelt Van Berlo. "Los daarvan was het geweldig om weer aan het racen te zijn, zeker op de Nordschleife met 144 auto's. Het laat maar weer zien dat de Nordschleife gewoon zwaar is voor mens en auto. Ondanks dat heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Hopelijk kunnen we op korte termijn weer hier aan de gang."

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden