Kersvers F2-kampioen Theo Pourchaire mogelijk naar Japan

door Patrick Wuite
theo pourchaire 2023 alfa romeo

De toekomst van Theo Pourchaire lijkt in Japan te liggen. De kersverse Formule 2-kampioen gaat twee dagen testen voor het team van Impul op Suzuka in een Super Formula-bolide. 

De Franse coureur werd een week geleden bij de seizoensfinale van de Formule 2 kampioen na een spannende slotrace in Abu Dhabi, waarin zijn titelrivaal Frederik Vesti derde werd en Pourchaire zelf vijfde. Dat was genoeg voor de Formule 2-titel, maar niet genoeg voor een stoeltje in de Formule 1 bij het team van Sauber. Sinds 2019 zat hij bij dat team in de jeugdopleiding, maar het leidde niet tot een doorbraak in de Formule 1. Zhou Guanyu en Valtteri Bottas blijven het komende jaar bij het Zwitserse team. 

De verwachting is dat de Fransman het komende jaar in Japan gaat racen en wel in de Japanse Super Formula. Deze geluiden gaan al een tijdje en zijn alleen maar hardnekkiger geworden door het nieuws dat hij deze week twee dagen op het circuit van Suzuka gaat testen voor het team van Impul Toyota. Dat team is op zoek naar mogelijk twee nieuwe coureurs, meldt Motorsport.com. Ryo Hirakawa, de eerste coureur, verlaat de klasse om zijn focus te leggen op het World Endurance Championship-programma van Toyota én op zijn nieuwe rol bij het Formule 1-team van McLaren. Per 2024 is hij één van de reservecoureurs van McLaren, naast IndyCar-piloot Patricio O'Ward.  Dat maakt mogelijk de weg vrij voor Pourchaire om een contract te tekenen bij dat team.

Theo Pourchaire Alfa Romeo Hongarije

Lees ook: Max Verstappen uitgeroepen tot beste internationale coureur van 2023

Lees ook: Ferrari-voorzitter onthult update over toekomst Sainz en Leclerc

Lees ook: Daniel Ricciardo 'herboren' na terugkeer in F1

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden