Ferrari-voorzitter onthult update over toekomst Sainz en Leclerc

Sainz - Leclerc-Toekomst-Na-2024-bij-Ferrari-

Terwijl de line-up van Formule 1-coureurs voor het komende jaar vastligt, gonst het van speculaties over de contracten die in 2024 aflopen. Voor veel coureurs eindigt het huidige contract aan het einde van dat seizoen, waaronder de Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc. Ferrari-voorzitter John Elkann kijkt optimistisch naar een mogelijke verlenging van hun contracten bij het Italiaanse team.

Ferrari-voorzitter: “Sainz en Leclerc blijven ook na 2024”

In 2019 ondertekende Charles Leclerc zijn eerste contract bij het Italiaanse Ferrari-team, na zijn eerste seizoen in de Formule 1 voor Sauber. Carlos Sainz voegde zich vanaf 2021 bij Ferrari als tweede coureur, na zijn periode bij McLaren. Tijdens het afgelopen seizoen waren beide coureurs aan elkaar gewaagd. Ze eindigden het seizoen met slechts een verschil van zes punten. Ondanks een teleurstellend seizoen in 2023 richt Ferrari zich op de mogelijkheden om  Red Bull te kunnen uitdagen in 2024. De onzekerheid over de toekomstige contracten van Leclerc en Sainz werpt vragen op over hun posities binnen het team. Ferrari-voorzitter John Elkann liet aan de bekende Italiaanse sportkrant Gazetto dello Sport weten dat de kans groot is dat beide heren ook na 2024 in de Ferrari's zullen stappen. "Sainz en Leclerc? Die blijven zeker," aldus Elkann. Met deze line-up hoopt Ferrari een sterk team te vormen om de concurrentie zo goed mogelijk aan te gaan.

Elkann: “Derde in het kampioenschap was teleurstellend”

Frederic Vasseur nam het afgelopen jaar de rol van teambaas bij Ferrari op zich, waarmee het team vol goede moed aan het seizoen begon. Echter, al snel bleken de resultaten teleurstellend. Na de laatste race van het seizoen moest Ferrari genoegen nemen met de derde plaats in het constructeurskampioenschap. "Het seizoen was teleurstellend omdat we als derde eindigden in het kampioenschap, maar tegen het einde van het seizoen konden we wel de concurrentie aangaan met Red Bull," benadrukte de Amerikaanse zakenman in Gazetto dello Sport. Ferrari slaagde er als enige team naast Red Bull in om een race te winnen. Carlos Sainz eindigde als eerste tijdens de Grand Prix van Singapore. Charles Leclerc behaalde meerdere keren de pole position tijdens de laatste race weekenden van het seizoen. Voor Ferrari was dit voldoende reden tot hoop voor het komende seizoen met de huidige coureurs. "We veroverden veel poleposities in het laatste deel van het seizoen. Nu moeten we dit momentum vasthouden en blijven pushen," stelt Elkann.

 

Lees ook: Ferrari-teambaas Fred Vasseur: We waren dit jaar te optimistisch

Lees ook: Williams verlengt contract met Logan Sargeant voor 2024

Lees ook: Valtteri Bottas: Alfa Romeo-auto volgend jaar ‘totaal anders’

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden