Williams verlengt contract met Logan Sargeant voor 2024

Sargeant Abu Dhabi 2023

Het debuutseizoen van Logan Sargeant binnen de Formule-1 eindigde met slechts één punt in het kampioenschap. Lange tijd was het onduidelijk of de Amerikaan zijn plek binnen de sport zou behouden. Vandaag bevestigt het team van Williams het contract met Sargeant te hebben verlengd voor het seizoen van 2024.

Coureurs Formule 1-seizoen 2024 compleet

De contractverlenging van Sargeant bevestigt de line-up van coureurs voor het seizoen van 2024, waarbij hij opnieuw naast teamgenoot Alexander Albon zal plaatsnemen. De groep coureurs blijft hiermee voor het komende seizoen onveranderd. Sargeant werd afgelopen seizoen de eerste Amerikaan die punten scoorde binnen de Formule 1 in een periode van 30 jaar. De aankondiging van zijn contractverlenging volgt op een periode van onzekerheid over zijn toekomst in de sport.

Sargeant kreeg het afgelopen jaar veel kritiek. Desondanks kiest het team van Williams hem de kans zich verder te ontwikkelen binnen de sport in 2024. “Ik ben verheugd om onze reis met Logan voort te zetten in het seizoen van 2024,” meldt Williams teambaas James Vowles. “Logan heeft immense vaardigheid getoond onder de druk van het wereldpodium, wat hem perfect geschikt maakt voor ons team. We hebben veel vertrouwen in zijn capaciteiten en geloven dat we samen nog grotere successen kunnen behalen in het komende seizoen,” benadrukt hij in de aankondiging.

In de paddock gingen al langer geruchten over de verlenging van het contract met Sargeant. Vandaag bevestigde Williams officieel het nieuws. De jonge coureur kijkt uit naar het komende seizoen: 'Tot nu toe is het een ongelooflijke reis geweest met het team, en ik waardeer de kans om mezelf verder te ontwikkelen als coureur in zo'n getalenteerde en toegewijde groep. We hebben boeiende plannen voor de toekomst, en ik kan niet wachten om bij te dragen aan het succes van het team in het komende jaar,' benadrukt Sargeant in de officiële bekendmaking.

 

 

 

Lees ook:  Valtteri Bottas: Alfa Romeo-auto volgend jaar ‘totaal anders’

Lees ook: George Russell: "F1-kalender 2024 onhoudbaar"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd of ik het nog wel heb"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden