George Russell: "F1-kalender 2024 onhoudbaar"

door Nick Steenhuis
George Russell Mercedes-auto GP Abu Dhabi

George Russell is van mening dat de vermoeidheid en de vele zieken in de Formule 1-paddock in Abu Dhabi bewijst dat de kalender voor 2024 te vol is. De Brit denkt dat, omdat veel teamleden en coureurs nu na 22 races vermoeid en ziek zijn, terwijl er volgend jaar nog twee extra races op de kalender zullen staan.

F1-coureurs: "Doe wat aan de kalender voor 2024"

Afgelopen donderdag, tijdens de media dag voor de GP van Abu Dhabi, klaagden veel coureurs al over de combinatie Las Vegas-Abu Dhabi. De coureurs en teamleden moesten na de Grand Prix van Las Vegas alweer snel naar Abu Dhabi voor de volgende race, waardoor ze gedwongen een tijdsverschil van twaalf uur in drie dagen moesten overbruggen. Hierdoor werden veel coureurs en personeel van de F1-teams ziek in Abu Dhabi.

Voor 2024 staat er aan het einde van het seizoen zelfs een triple header op het programma. Het Formule 1-circus rijdt dan achter elkaar in Las Vegas, Qatar en Abu Dhabi. Daarom is er door meerdere coureurs al een oproep gedaan om Las Vegas los te maken van Qatar en Abu Dhabi, zodat de teams iets meer rust hebben aan het einde van wat het langste seizoen ooit in de Formule 1 zal gaan worden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Russell: "Kalender 2024 onhoudbaar"

Mercedes-coureur George Russell is van mening dat de vele zieken en de grote vermoeidheid bij de teamleden en coureurs in Abu Dhabi bewijst dat de kalender voor 2024 onhoudbaar is en aangepast moet worden. "De coureurs, we hebben het het beste van alle mensen in de paddock", zo vertelt Russell tegenover Motorsport.com. "De manier waarop we kunnen reizen, bevinden we ons in een gelukkige positie. Maar voor iedereen in de paddock, ik heb zoveel monteurs en engineers die ziek zijn. Ze worstelen echt met de constante verschuivingen van de tijdzones, het lichaam dat niet weet waar je bent, op verschillende tijdstippen eten, in verschillende hotels verblijven, in verschillende omgevingen en klimaten."

Hoewel de F1-teams werken aan het roteren van het personeel, heeft de introductie van een FIA-kostenplafond er natuurlijk toe geleid dat teams hun personeelsbestand hebben beperkt, wat op zijn beurt de mate waarin werknemers kunnen in- en uitwisselen beperkt. Russell wil dan ook dat er iets bedacht wordt. "Het lichaam raakt gewoon in de war. Er zijn gesprekken voor volgend jaar over het reguleren van personeel, zodat ze niet elke race kunnen doen. Ik denk dat dat een goed idee is. Ik denk namelijk niet dat het houdbaar is voor 4000 mensen om 24 races per seizoen te rijden, vooral als je ziet hoe geografisch het nog steeds niet logisch is", zo besluit de Mercedes-coureur.   

 

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd of ik het nog wel heb

Lees ook: FIA-president sluit terugkeer Michael Masi niet uit

Lees ook: McLaren sluit deal met grote sponsor van Mercedes

door Nick Steenhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden