FIA-president sluit terugkeer Michael Masi niet uit

door Shakyra van den Heuvel
Masi - header

De president van de FIA Mohammed Ben Sulayem laat weten dat hij een eventuele terugkeer van de oud-wedstrijdleider Michael Masi niet uitsluit. Als hij een passende positie kan vinden voor hem, zou hij hem graag willen terughalen. 

Grand Prix Abu Dhabi 2021

De voormalige wedstrijdleider van de Formule 1 is vooral bekend om zijn beslissingen tijdens de finale van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Hij nam een aantal controversiële beslissingen die de uitkomst van de race heeft beïnvloed. Uiteindelijk hebben zijn beslissingen geresulteerd in de eerste wereldtitel van Max Verstappen. Een aantal dagen na deze bewuste race werd Mohammed Ben Sulaayem aangesteld en vertrok Masi. Later werd bekend dat hij heel wat bedreigingen had ontvangen en zelfs persoonlijk aangevallen en mishandeld. Volgens Ben Sulayem sluit hij een terugkomst niet uit. 

Verontschuldiging

"Ik verontschuldig mij altijd, maar ik kan mij niet verontschuldigen voor iets dat voor mijn tijd is gebeurd", zegt hij in een gesprek met nieuwssite PA. Daarna geeft hij aan dat dit geen reden hoeft te zijn om hem niet meer terug aan te nemen. "Als ik zie dat er een kans ligt voor de FIA, en Michael Masi is de juiste persoon, dan haal ik hem aan boord". Volgens de FIA-president is Masi door een hel gegaan. Door de verschillende bedreigingen en aanvallen hebben we al een tijd niks meer van hem vernomen.

Tegenstanders

Niet iedereen zal tevreden zijn met een eventuele terugkomst van oud-wedstrijdleider Michael Masi. Zo heeft Toto Wolff vorig jaar gezegd dat hij soms respectloos met bepaalde coureurs omging. "Er is een promotor van één van de races in het Midden-Oosten die opgelucht was na het vertrek van Masi omdat hij zoveel gezeik met hem had. Hij was imuun voor feedback en zelfs nu realiseert hij zich niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Hij was een blok aan het been van de sport."

Lees ook: McLaren sluit deal met grote sponsor van Mercedes

Lees ook: F1 post-season test 2023

Lees ook: Olav Mol: Max heeft zich als mens ontwikkeld

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden