Kimi Raikkonen krijgt nog één laatste kans bij Ferrari

Raikkonen

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft tijdens een kerstdiner met de media toegegeven dat 2018 “waarschijnlijk” de laatste kans voor Kimi Raikkonen zal zijn om het beste van zijn kunnen te tonen aan de Scuderia. De Fin is inmiddels 38 jaar en dus is het nu of nooit, aldus Marchionne.

Vierde

Raikkonen kwam in 2014 naar Ferrari na twee indrukwekkende seizoenen bij Lotus F1, maar kon bij de Italiaanse renstal vooralsnog niet imponeren. Eerst kwam hij in de schaduw van Fernando Alonso te staan en daarna die van Sebastian Vettel. Het afgelopen seizoen boekte Vettel vijf overwinningen en eindige als vice-wereldkampioen. Raikkonen won geen enkele race en eindigde als vierde, achter Valtteri Bottas. Toegegeven, in Monaco had polesitter Raikkonen beslist kunnen winnen, maar werd Vettel opzichtig naar de koppositie geloodst door een voor de Fin nadelige pitstopstrategie.

"Wanneer we alles goed voor elkaar hebben, rijdt Raikkonen als een God”, aldus Marchionne. “Maar we moeten de sleutel tot het succes zien te vinden. Als alles goed gaat is het een genot om hem te zien rijden.” Volgens de Ferrari-topman lijkt het soms alsof de Fin het wat rustiger aan doet. “Hij moet meer constistentie laten zien qua performance. Als wij alles voor elkaar hebben dan kan hij ook op andere circuits laten zien wat hij afgelopen seizoen in Monaco liet zien.

Wereldkampioen

“Dit is waarschijnlijk het laatste seizoen om te laten zien wat hij kan. Het zou toch zonde zijn wanneer hij de Formule 1 zou moeten verlaten zonder werkelijk te hebben getoond wat hij kan”, aldus Marchionne die haast vergeten leek dat de ‘Iceman’ sinds 2007 de voorlopig laatste wereldkampioen is die de Scuderia heeft voortgebracht. Al kwam die titel met het nodige geluk tot stand.

Over wie de Fin zou moeten opvolgen als hij wederom geen indruk weet te maken was Marchionne duidelijk. Volgens hem staat Sauber-coureur Charles Leclerc al klaar om in te stappen. “We zien Leclerc, Max Verstappen en Antionio Giovinazzi als talentvolle coureurs die grote veranderingen in de rijdersmarkt kunnen veroorzaken”, vervolgt Marchionne, “wanneer we Raikkonen niet kunnen laten vlammen dan denk ik dat de keuze op een jonge rijder zal vallen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden