Knappe derde plaats Ten Brinke in tweede Dakaretappe

190108_TenBrinke

Bernhard ten Brinke heeft in de tweede etappe van de Dakar Rally de derde plaats behaald. De Achterhoeker finishte na 342 km door de Ica-woestijn in Peru op 1 minuut 20 achter Sébastien Loeb. Nani Roma werd tweede op slechts 8 seconden van de Fransman.

Loeb had het voordeel dat hij op dag 1 niet zo lekker presteerde. Daardoor begon de Peugeot-rijder als dertiende aan de wedstrijdproef, die door de auto’s werd geopend. Dat de auto’s deze keer vóór de motoren startten was een nadeel voor degenen die gisteren snel waren: zij moesten de piste openen. Nasser Al-Attiyah, de winnaar van de eerste etappe, verloor nogal wat tijd met zoeken. De Qatari finishte als elfde.

Zijn teamgenoot Ten Brinke was zodoende de beste Toyota-coureur van de dag. Hij pakte zijn winst in het tweede gedeelte van de etappe: off road rallypaden vergelijkbaar met die uit het WRC. “Ineens zaten we op een heel mooie rallyproef”, vertelde Ten Brinke! “Het was genieten met de Hilux omdat de auto zo mooi in balans is. We hebben heerlijk gepusht en zo onze opmars naar voren door kunnen zetten.”

Stéphane Peterhansel kwam met zijn Mini-buggy vast te zitten in de duinen in het eerste deel en verloor daardoor een kwartier. Teamgenoot Cyril Despres moest de buggy lostrekken. “Anders hadden we er nog gestaan.” De derde buggyrijder van Mini, Carlos Sainz, kreeg te kampen met lekke banden en een weigerend bandenaflaatsysteem en werd daardoor achtste. Ook de Pool Kuba Przygonski, derde in de eerste etappe, reed twee keer lek.

In het klassement heeft Giniel de Villiers (Toyota) na twee etappes de leiding. Ten Brinke staat tweede op 28 seconden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen