Kostbaar punt voor Aston Martin

aston martin zandvoort 2022

Lance Stroll pakte in Zandvoort een puntje voor Aston Martin door als tiende te eindigen. Daardoor ligt het Engelse team slechts vier punten achter Alpha Tauri in het kampioenschap.

Voor Stroll was het een evenaring van zijn beste resultaat dit seizoen: de Canadees finishte al vier keer eerder als tiende. Daarmee heeft Aston Martin nu 25 punten in het kampioenschap verzameld. Lance Stroll is logischerwijs tevreden over zijn weekend. "Het was een erg positief weekend gezien onze snelheid. Wel waren we ongelukkig met onze strategie, de timing van de Safety Car gaf de Alpine's en Lando Norris een voordeel. Anders had ik mee kunnen doen om de zevende plaats. Het geeft veel vertrouwen voor de komende races, want ik was zeer comfortabel in de auto en we konden goed meekomen met het middenveld." 

stroll aston martin zandvoort 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Vettel (vrijwel) onzichtbaar

Sebastian Vettel, die de andere twintig punten voor Aston Martin heeft gewonnen, reed op één moment na een onzichtbare race. Hij kwalificeerde zich als een-na-laatste en finishte als veertiende. Voor het negeren van blauwe vlaggen kreeg Vettel een penalty, omdat hij Lewis Hamilton een halve ronde lang ophield. Dat kostte Hamilton bijna een positie aan Sergio Pérez, die hij kort daarvoor was gepasseerd. 

vettel aston martin zandvoort 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Desondanks denkt Vettel dat een beter resultaat mogelijk was geweest: "Als we niet zo ver naar achteren waren gestart, denk ik dat we een stuk hoger geëindigd waren. Hoewel we matige race-pace hadden, konden we een groep auto's voor mij inhalen door vroeg de pits in te gaan. Dat mislukte helaas, vanwege een langzame pitstop." Rouwig om de vijf seconden-straf is Vettel dan ook niet: "De penalty die ik later in de race kreeg maakt voor het resultaat toch niet zo veel uit, het is wat het is." 

Lees ook: Olav Mol over Verstappen: "Richting Senna en Schumacher"

Lees ook: Haas ongelukkig in Zandvoort

Lees ook: Carlos Sainz: "Het was een puinhoop"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden