Lammers over akkoord tussen FOM en Zandvoort: 'voorbarig'

zandvoort

Het is nog altijd niet honderd procent zeker dat er vanaf volgend jaar in Zandvoort een Grand Prix Formule 1 wordt verreden. Verschillende media meldden gisteravond dat het circuit en Formula One Management (FOM) eruit zijn, maar beoogd sportief directeur Jan Lammers laat aan het ANP weten dat dit 'voorbarig' is. "We zijn op de goede weg, maar we zijn nog steeds bezig de puntjes op de i te zetten."

De onderhandelingen tussen Zandvoort en FOM bevinden zich dus in een afrondende fase, maar Lammers kan niet aangeven of en wanneer het groene licht wordt gegeven. "Het is sowieso niet aan ons om dit bekend te maken. Zoiets moet je zorgvuldig doen. De Formule 1 gaat niet alleen over Zandvoort. Ze hebben 21 of 22 races. Als alles is afgerond, dan komen we waarschijnlijk samen met het nieuws naar buiten. Maar zover is het nog niet. We zijn wel optimistisch."

Formula One Management heeft momenteel de handen vol aan onderhandelingen met racepromotors. Niet alleen met Zandvoort, maar ook met de vijf Grands Prix waarvan de contracten dit jaar aflopen: Duitsland, Engeland, Italië, Mexico en Spanje. Pas als er meer duidelijkheid is over de toekomst van die races, kan er een kalender worden opgemaakt en waarschijnlijk zal er ook dan pas nieuws over Zandvoort te melden zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen