Lance Stroll enthousiast over toekomst van Aston Martin

door Zus Veldkamp
Header liveblog 1 Bahrein

Ondanks een puntloze start van het seizoen is Lance Stroll enthousiast over de toekomst van het team Aston Martin. De faciliteiten en infrastructuur worden vernieuwd bij de fabriek in Silverstone, wat Stroll hoop geeft voor de toekomst. Dit laat de Canadese coureur weten aan Autosport.

Lance Stroll heeft meer focus gelegd op de toekomst van het Britse team. Door veranderingen bij de fabriek zou er op lange termijn succes geboekt moeten worden. Ook wordt er flink bij gebouwd in Silverstone. "We zijn erg gefocust en enthousiast over de toekomst. Het is geweldig wat er nu gebeurt in Silverstone met de fabriek, het gaat zo snel", aldus Stroll.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

Groeifase voor het team

Volgens Stroll zit het team nu in een groeifase en zijn ze het team aan het uitbreiden. "We zitten momenteel in een groeifase. We brengen nieuwe mensen naar het team en werken al met getalenteerde mensen. Het is een proces: niets gebeurt van de ene op de andere dag", vertelt de Canadees. Al duurt het nog wel enige jaren voordat het team is waar ze willen zijn kijkt Stroll er erg naar uit. "Het is een proces vol ontwikkelingen, maar ik kijk erg uit naar de komende jaren en waar het team naartoe gaat."

 

Problemen voor dit seizoen

Stroll is erg enthousiast over de toekomst, maar dat haalt niet de problemen van dit seizoen weg. Aston Martin is het enige puntloze team en heeft moeite met het begrijpen van de auto. Bovendien is de auto nog steeds veel te zwaar en hebben ze last van porpoising. Stroll is positief over het verbeteren van de auto en dat het team dit seizoen nog wel stappen kan maken met de auto, maar is ook erg realistisch. "We zullen niet voor zeges en podiums strijden dit seizoen, maar hopelijk komen we in een positie waar we punten kunnen scoren. Ik zie het positief en hoopvol in, maar de tijd zal het leren."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Hoe zat het ook alweer met de F1 sprintrace?

Lees ook: F1 aan Tafel: Irritatie rijders over Safety Car begrijpelijk

 

 

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden