Lance Stroll geeft duidelijkheid over zijn toekomst

door Shakyra van den Heuvel
Aston Martin Bahrein 2024 auto Lance Stroll

Lance Stroll verwacht binnenkort meer informatie over zijn toekomst binnen de Formule 1. Momenteel heeft hij een contract bij Aston Martin, maar weet eigenlijk niemand hoelang hij daar heeft getekend. De Canadees laat nu weten dat er snel meer informatie komt over waar hij in 2025 zal gaan rijden. 

In 2017 maakte Stroll zijn debuut bij Williams, hier heeft hij uiteindelijk twee seizoenen gereden voordat hij de overstap maakte naar Racing Point. Later is dit Aston Martin geworden door een aankoop van zijn vader Lawrence Stroll. Sindsdien is hij bij dat team gebleven en heeft hij flinke hoogte-, maar ook dieptepunten beleefd. Tijdens zijn thuiswedstrijd in Canada, was hij zeer positief te spreken over zijn toekomst binnen de sport. Het moet echter nog wel allemaal officieel bevestigd worden. Verder doet hij nog geheimzinnig over wanneer hij met meer informatie over zijn toekomst komt. Zijn antwoord op die vraag is: "binnenkort."

Lance Stroll Aston Martin Imola GP zaterdag sprint

Foto: Aston Martin

Focus op Spanje

Zijn focus is op dit moment gericht op de Grand Prix van Spanje. Het zal de eerste zijn in een serie van drie wedstrijden. Toch heeft het team van Aston Martin een goed weekend beleefd in de natte omstandigheden van Montreal. Zowel Alonso als Stroll namen punten mee naar huis. Volgens Stroll was het een zeer intense race. "Waarschijnlijk een van de meest intense races die ik me kan herinneren vanuit de cockpit. Het was een constante focus en de baan was wel twee meter breed. Geen marge voor fouten. Maar ja, goede punten", zegt hij in een interview met F1.com. Het team heeft voorlopig geen verdere updates, maar volgens Stroll staat dit zeker wel op de planning voor de komende races. 

Lees ook: Verstappen kijkt uit naar GP Spanje: "Bewaar mooie herinneringen aan dit circuit"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Nolan Siegel tekent meerjarig contract bij Arrow McLaren

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden