Lance Stroll haalt uit naar stewards na belachelijke beslissing

11 apr 2022 door Patrick Wuite
3639737

Aston Martin-coureur Lance Stroll is boos op de stewards, nadat de Canadees een 5 seconden tijdstraf kreeg voor slingeren op het rechte stuk. "Echt een belachelijke beslissing", vindt Stroll.

Stroll lag in de tweede helft van de race op puntenkoers. Hij was namelijk tijdens de eerste safety car-periode, toen Carlos Sainz in de grindbak stond, twee keer naar binnengekomen om aan het bandenreglement te voldoen. Dat zorgde ervoor dat hij na de tweede safety car-fase, toen zijn teamgenoot Sebastian Vettel uitviel, ineens in de punten lag. De Canadees verdedigde zijn positie fel, maar volgens de stewards ging dat te ver. Zij gaven hem een 5 seconden tijdstraf, iets wat de Aston Martin-coureur totaal niet begrijpt.

Belachelijk besluit

"Echt een lachwekkend besluit", zo noemt Stroll het tegenover The Race. "Sommige coureurs slingeren de hele tijd op het rechte stuk, maar het gaat om de laatste actie. Je kan slingeren op het rechte stuk, zolang je het niet doet als iemand dicht in de buurt is", vertelt de Canadees.

Lance Stroll australië auto

Slingeren

"Ik slinger alleen om een slipstream te verbreken", gaat hij verder. "Ik doe het niet om mijn positie te verdedigen en daar gaven zij mij een straf voor", besluit Stroll.

Lees ook: Aston Martin puntloos onderaan bij constructeurs

Lees ook: Valtteri Bottas: Over het algemeen een sterke race

Lees ook: Marko: Kan even duren voordat het beter gaat

11 apr 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen