Aston Martin puntloos onderaan bij constructeurs

3639737

Het was een moeizaam weekend voor het team van Aston Martin. Met de uitvalbeurt van Sebastian Vettel en P12 voor Lance Stroll is Aston Martin het enige team dat na drie races puntloos is gebleven en staat hiermee laatste in het constructeurskampioenschap.

Het was voor Sebastian Vettel het eerste raceweekend dat hij kon deelnemen, nadat hij de eerste twee races miste vanwege COVID. Hij spinde in ronde 24 en dat betekende helaas einde race voor de Duitser. “Ik pushte wellicht iets te hard en verloor de auto”, aldus Vettel. Wanneer de Aston Martin-coureur wordt gevraagd of hij veel last heeft van de gemiste races antwoordt hij : “Dat heeft natuurlijk niet geholpen. Ik pikte veel op in de eerste rondes, maar helaas was onze race veel te kort.” Vettel werd na zijn crash uit voorzorg nog even meegenomen naar het medisch centrum, maar was al vlug weer terug in de paddock.

Gewoon niet snel genoeg

Teamgenoot Lance Stroll is de race in Australië op P12 gefinisht. Hij koos voor een lange eerste stint en reed in de slotfase van de race enige tijd op P9. Achter hem was een behoorlijke trein aan coureurs te zien en Stroll wist hen een aantal ronden lang achter zich te houden. De Canadees kreeg in ronde 43 een tijdstraf van vijf seconden voor slingeren op het rechte stuk. Even later was Stroll nog korte tijd under investigation, omdat Valtteri Bottas beweerde dat Stroll hem van de baan had geduwd. Hier kwam de Aston Martin-coureur uiteindelijk zonder straf mee weg. “We hebben ons best gedaan, maar we zijn gewoon niet snel genoeg”, sluit Stroll af.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: de race

Lees ook: Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

Lees ook: George Russell: We hebben twee keer geluk gehad

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden