Lance Stroll onderzocht door FIA na misdraging in Qatar

door Frederique van Grinsven
Lance Stroll in de Aston Martin zaterdag Bahrein 2022

De FIA is momenteel in gesprek met Lance Stroll vanwege 'verschillende incidenten' tijdens de Grand Prix van Qatar. De Aston Martin-coureur zou afgelopen weekend herhaaldelijk de gedragsregels hebben overtreden.

Hoewel de exacte aard en details van deze gebeurtenissen niet zijn bevestigd, wordt aangenomen dat de gesprekken verband houden met wat er zich in de Aston Martin-garage heeft voorgedaan.

Frustratie luid en duidelijk

Een uitbarsting van frustratie was duidelijk te zien bij de Canadees na zijn teleurstellende uitschakeling in Q1 op vrijdag. On-board beelden toonden Stroll die zijn stuur uit zijn Aston Martin wierp en vervolgens zijn trainer Henry Howe vermeend opzij duwde in de pitbox. Meerdere bronnen berichten daarnaast dat Stroll op zondag naliet om de vereiste weging in de pitstraat na de race te ondergaan.

Geen punten

Gedurende de race in Qatar overschreed Stroll herhaaldelijk de track limits, wat leidde tot meerdere penalty's. Hij slaagde erin om vanaf de 16e startpositie op te klimmen naar de negende plaats, maar eindigde uiteindelijk als elfde, net buiten de punten.

Aston Martin bevindt zich momenteel op de vierde plaats in het constructeursklassement, op de voet gevolgd door McLaren met slechts elf punten verschil.

Lees ook: Sainz gefrustreerd over communicatie bandenprobleem Pirelli

Lees ook: Pirelli wordt bandenleverancier van Formule 1 tot 2027

Lees ook: FIA gaat maatregelen nemen voor welzijn coureurs

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden