Lando Norris en Daniel Ricciardo: MCL36 voelt goed aan

Header liveblog 1 Bahrein

De McLaren MCL36 waarin Lando Norris en Daniel Ricciardo zullen vechten voor het kampioenschap heeft zijn eerste meters gemaakt. Gisteren reden beide coureurs op het circuit in Barcelona tijdens hun shakedown. Zowel Norris als Ricciardo zijn tevreden met de auto en zijn bovenal blij dat ze weer kunnen rijden.

"Voor de eerste keer sinds een lange tijd keek ik met enorm veel verwachting uit naar de nieuwe auto", zegt Ricciardo na afloop van zijn rondes op het circuit. "Het is natuurlijk elk jaar spannend, maar het is dit jaar extra omdat het de grootste verandering aan de auto ooit is. Althans in mijn tijd in de Formule 1." De Australiër vertelt zijn ervaring in de nieuwe auto met een grote lach op zijn gezicht.

Ander gevoel

Teamgenoot Norris praat vooral over de veranderingen aan de auto. Naar zijn idee oogt de auto vanuit de cockpit wat breder. Omdat het visueel anders is, denkt hij dat de auto daardoor ook anders aanvoelt. Ook zegt hij dat het geluid dat uit de McLaren komt anders is. De motor is volgens hem iets veranderd en zijn er andere brandstoffen in de motor waardoor het geluid ook anders is. Ricciardo zegt dat de auto goed aanvoelde, maar weet niet of er qua snelheid en rondetijden iets veranderd is omdat ze dat nog niet kunnen testen. "Het belangrijkste is dat auto goed in elkaar zit. Het was betrouwbaar, dus dat gaf veel mensen in de garage een grote glimlach. Dat is goed", aldus een grijnzende Ricciardo. 

Lees ook: Haas maakt eerste meters met vf22

Lees ook: Alpine onthult blauwroze A522 van Alonso en Ocon

Lees ook: Ferrari laat coureurs vrij vechten in 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen