Lando Norris: "Je hoopt op meer"

Lando Norris auto Canada 2024

Lando Norris start de Grand Prix van Canada vanaf de derde plek. Toch had de McLaren coureur gehoopt op meer. Zeker omdat de marge richting pole position erg klein is.

Lando Norris kent met McLaren een betere start aan het seizoen als vorig jaar. De coureur mocht dit jaar zelfs zijn eerste overwinning bijschrijven aan zijn lijstje prestaties. De auto lijkt het met de tot nu toe gebrachte updates goed te doen. Toch had Norris na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada meer gehoopt. 

Gemengde gevoelens

Ondanks de derde startplek ervaar de coureur van McLaren veel gemengde emoties. "Ik baal, maar ben ook wel blij. Wanneer je zo dicht bij pole position zit hoop je op meer. Desondanks hebben we het wel goed gedaan", aldus Norris. 

Het circuit in Canada is een krap stratencircuit, dus elk foutje wordt afgestraft. Ook waren de weersomstandigheden wisselvallig, wat zorgde voor een andere conditie op de baan. Toch geniet Norris enorm van het rijden op dit circuit. "Dat is waarom we hiervan houden, je moet ervoor gaan zitten anders gaat het mis. Je denkt constant dat je gaat crashen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Inhalen

Norris ziet veel mogelijkheden voor de race. Zo denkt hij dat hij kans maakt op de overwinning, iets wat hij dit seizoen al heeft laten zien. Ook in Italië kwam hij dicht bij Verstappen. Technisch gezien hoeft hij maar twee coureurs in te halen. "Twee coureurs inhalen? Dat is een makkie. De laatste paar races gaan goed voor het team en voor mij. Ik heb daarom ook goede hoop voor de race hier in Canada."

lees ook: George Russell pakt verrassend pole position tijdens kwalificatie Canada

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in derde vrije training in Canada

Lees ook: Max Verstappen: “Het is niet ideaal”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden